pondělí 18. února 2008

Uhlí je uhlí a žirafí nohy nepochopím

Když si zamilované páry dávají růžovoučkou záplavu srdíček a své vlastní fotografie ve valentýnských rámečcích s absolutní hodnotou kýče, má můj úplně nejvíc nejlepší kamarád narozeniny. A ve čtvrtek mu bude osmnáct. Nejdřív jsem chtěla hecnou nějaký kouzelný stylový předmět, ladící se 14. únorem, ale nakonec jsem se rozhodla, že upeču speciální Fondovský dort.
Nikdy jsem žádný dort nepekla. No vlastně jsem pořádně nikdy nic nepekla, ale nejlepší sestra na světě mi pomůže. Tak uvidíme co z toho nakonec vyleze. (S hemživou konzistencí nepočítám, ale svět je plný překvapení.)
Dort bude speciální nejen vzhledově a chutově, ale bude něm zapícháno sedmnáct Fondů a sto Ambrosiů. (Ambra jsem zvolila, protože jsem osmnáctou fotku s Fondem prostě na stránkách třídy nenašla. To mi připomnělo hádanku, proč pak Lupták jezdí výtahem vždy jen do sedmého patra, přestože bydlí v desátém? Ale když zpětně hledám souvislost, je hodně nepatrná. )
Těším se na čtvrtek, nejenže bude mít Fond narozeniny, ale mí spolužáci budou mít ve Zlíně koncert a my všichni, co spolu mluvíme se na něj chystáme.

Směju se: Trpaslíkovi. (Mimo jiné, opravila jsem divko.)
Žasla jsem: Nad novým modelem bárbíny, jejíž nohy byly v poměru k tělu 5:1. V krabici mimo panenky byly další 3 (!!!) nohy na výměnu, podprsenka a kalhotky.
Největší radost: Jednoznačně z koupených lístků na Smokie. 23.5. se spolu se Zuzkou v Buchlovicích dostaneme do nebe.

Mám takový pocit, že jsem objevila nového oblíbeného spisovatele, jeho způsob psaní je mi opravdu hrozně moc blízký. Celou dobu jsem tím ve škole někoho otravovala.

(Mám slíbené už dvě valentýnky. ;) )

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Těším se na fotku dortu, peču strašně ráda:) A já objevila svou oblíbenou knížku - sice o tom všichni básní a já k ní přistupovala trochu s despektem, ale přeci jen mě naprosto dostalo Pokání... je to první knížka, o které můžu říct, že filmové zpracování mě dojalo víc než to knižní...
A děkuju za pozvání<3

anaMnéza řekl(a)...

Páni, nevíš, jak mě těší, žes sem zavítala. Mám první zkušenost s literárním alkoholem. Je to tak oblakové. Dort udělám večer, myslím.

Anonymní řekl(a)...

Pro Svrženého Anděla půjdu do hned zítra do knihovny, a když ho nebudou mít, koupím ho... líbí se mi moje nová závislost jít si hned koupit knížku, kterou nemůžu sehnat... tak to bylo s Pokáním i s Pýchou a předsudkem (líbí se mi, že ji máš mezi oblíbenými filmy, pro mě je jedna z nejdůležitějších)a líbí se mi, že píšeš o knížkách.

Anonymní řekl(a)...

Našla jsem tvůj domeček a mám z toho radost. Asi jsem sem vtrhla bez zaklepání, ale prý jsem neomalená potvora a ty se formalitami nezabývají.
Vlastně nevím, proč teď sem píšu, když nevím, co chci napsat. A ani si nepamatuji, co se mi dnes zdálo.
Teď mám plnou hlavu toho, jak jsem měla jízdy v autoškole a svým autem jsem málem vrazila do chlapce ze sexty(i když teď už vlatně ze septimy), který měl také jízdy v jiném červeném autě s nápisem autoškola. Rozesmálo mě to a odumřel mi motor. Ale to jen tak. A pak jsme si vysílali prstovou abecedou přes celé parkoviště, protože ani jeden z nás nesměl vylézt z auta, než se instruktor vrátí:D.
Končím s tím. Je divné psát tak dlouho a nevětdět o čem.

anaMnéza řekl(a)...

Dneska jsme zcela odporně zatáhla školu. Za chvíli ke mně příjde oslavenec, už jsem mu nachystala tepláky a tričko a dort se chladí v ledničce.
Pýchu a předsudek jsem zatím jen viděla, ale hned, co budu mít penízky, si ji chci pořídit. Pan Darcy mě dostal. Anděl za to stojí určitě. Včera jsem si ho koupila v internetové aukci za 30 korun, doufám, že mě nikdo nepřehodí. :)
Rebí, tak já ti teda to... no... Ale Vláďa zní úplně skvěle. ;) A děkuju, žes přišla. Už jsem pomalu začínala křičet. V těch kouzelných mlhách bych jezdit nechtěla, ještě tak měsíc počkám. (Docela mám z aut respekt.)